improstor 105
Muzički događaj, Performans 09. Nov 18. 21:00

Tagovi

Improstor#105 Igor Ripak / Miklos Szilveszter

Miklos Szilveszter i Igor Ripak će izvesti audio-vizuelni nastup „Зонa“, adaptaciju romana braće Strugatski „Piknik pored puta“.

Fotografije inspirisane romanom braće Strugatski prikazuju eksterijere i enterijere nekada prosperitetnih zrenjaninskih fabrika koje su propale usled društveno-ekonomske transformacije devedesetih i ranih dvehiljaditih godina.

Sada zapušteni, ovi prostori su prikazani kao da se nalaze u realnosti „Zone”, oblasti opisanoj u pomenutom romanu. Ovo je mističnan i zastrašujuć prostor čija izmenjena stvarnost protivreči zakonima poznatim fizici i hemiji te likove romana navodi na ubeđenje da poseduje svoju sopstvenu volju.

Szilveszter Mikloš će čitati i tumačiti projektovane fotografije kao grafičke note i ambientalnom muzičkom podlogom naglasiti njhovu atmosferu i narativ.

////////////////////////////////////////////////////////

Igor Ripak (1982, Zrenjanin, Srbija). Fotograf i audiovizuelni umetnik. 2010. je završio osnovne studije dramaturgije na Dramskom odseku Akademije umetnosti u Novom Sadu. Od 2012. godine je na osnovnim studijama, na smeru Umetnost i fotografija na Akademiji likovnih umetnsti u Beču. Imao je više samostalnih i grupnih izložbi. Trenutno je fotograf u bečkom Konzerthausu. Radio je kao set fotograf na dugometražnim i kratkometražnim fimovima. Koautor je teksta predstave “Jedan zarez nešto” postavljene u Beogradu u produkciji LeStudija. Radio je kao dramaturg u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović” u Zrenjaninu.

Podeli na:

facebook twitter