lesoirnl
Muzički događaj 03. May 18. 21:00

Tagovi

Lesoir (NL)

Holandski progressive rock sastav Lesoir održaće koncert 3. maja u Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu, u organizaciji Kosmonaut Booking & Promotion.

Karte za ovaj koncert prodavaće se po ceni od 300 dinara. Kupovinom karata za koncerte u CK13 podržavate izvođače i nezavisnu muzičku scenu.

Lesoir će premijerno nastupiti u Novom Sadu u sklopu svoje prve balkanske turneje, na kojoj će predstaviti svoj novi album “Latitude”, koji su nedavno objavili za nemačku izdavačku kuću Gentle Art Of Music. Maartje (vokal, flauta, piano), Eleën (vokal, gitara, klavijature, perkusije), Ingo (gitara), Bob (bubanj) i Ingo (bas), pod uticajem bendova Anathema, Porcupine Tree, Steven Wilson i The Gathering, na svom novom albumu predstavljaju dinamičan i moderan prog rock jednako začinjen i nežnim gudačima i snažnim gitarskim rifovima. Odličnu produkciju i miks albuma potpisuju John Cornfield (Muse, Ride, The Stone Roses) i Bruce Soord (The Pineapple Thief, Katatonia, Opeth).

Bend je počeo sa radom 2010. godine i do sada su objavili četiri studijska albuma i imali brojne uspešne koncerte po Evropi i Aziji, od kojih vredi pomenuti čak šest headline turneja po Engleskoj i headline nastup pred 120.000 ljudi na MIDI festivalu u Kini. Lista izvođača ispred kojih su Lesoir nastupali kao specijalni gosti je takođe izuzetno impresivna: Steven Wilson, The Gathering, The Pineapple Thief, Karnivool, Delain, Within Temptation, Evergrey i The Gentle Storm.

youtube.com/lesoirmusic

Podeli na:

facebook twitter