Northern Revival Tentacle Wizard
Muzički događaj 01. Jun 18. 21:30

Tagovi

Northern Revival + Tentacle Wizard

Pozivamo vas na svirku dva odlična novosadska benda!

Tentacle Wizard je bend formiran 2013. godine. Ono što je karakteristično za njih su dve bas gitare u bendu. Njihov zvuk je očigledno pod uticajem stoner, doom, post-metal, kraut rock, post-rock, pa čak i dron muzike.

Njihov prvo izdanje “Bringer of False Light” izašlo je početkom ove godine.

Northern Revival je osnovan u oktobru 2012. godine. U 2014. su krenuli sa koncertima i na drugom nastupu pobeđuju na Joker Demo Festu u Zrenjaninu. U decembru iste godine izbacuju spot za pesmu Square With The House Of God i najavljuju EP: Mouth Full Of Dirt koji je objavljen na proleće 2015. u vidu cd izdanja za Miner Records. Usledila je promo turneja od 22 datuma u Srbiji, Mađarskoj i BiH. Na Bike Rock Festu, takmičenju bendova u Prnjavoru (BiH) osvojili su drugo mesto. U februaru 2016. izbacuju prvi spot singl za pesmu Heavy Deliver Man, koji je najavio novi album i krecu na Life Survival Tips turneju 2016/2017 po Srbiji, Sloveniji, Mađarskoj, Rumuniji i BiH, koja još uvek traje. U oktobru 2016. album Life Survival Tips je objavljen za izdavacku kuću Nocturne Media, a zatim u decembru izbacuju još jedan spot za pesmu Over The Edge Life Consumer. Webzine Balkanrock je album svrstao u 30 najboljih regionalnih albuma za 2016. godinu, Helly Chery magazine ga je uvrstion na listu u top 45 izdanja, a na Serbian Metal Portalu se našao među 21 najbolja domaća albuma u 2016. Radio stanica Oradio je pesmu Heavy Deliver Man svrstala u 50 najboljih singlova u 2016. Imali su koncerte sa poznatim bendovima iz svog žanra: Bongzilla (USA), Planet Of Zeus (Grcka), Greenleaf (Švedska), kao i sa domaćim poznatim bendovima: Električni Orgazam, Obojeni Program, Kraljevski Apartman, Prljavi Inspektor Blaža i Kljunovi, E-play, itd.

Karte za ovaj koncert koštaće 250 dinara. Kupovinom karata za koncerte u CK13 podržavate izvođače i nezavisnu muzičku scenu.

Podeli na:

facebook twitter