norveska suma
Muzički događaj 02. Feb 18. 21:00

Tagovi

Norveška šuma + Sputñik

Norveška šuma je bend iz Novog Sada, osnovan jeseni 2013. godine. Članovi benda sarađivali su zajedno u nekoliko različitih postava, te je bend logičan nastavak te saradnje, sa željom da se okuša u domenu autorskog stvaralaštva. Norveška šuma svira melodični alternativni rok, sa uplivima drugih stilova. U tekstovima se bavi emotivnim stanjem pojedinca, sa osvrtom na socijalni momenat društva u kojem živimo.

Bend Sputñik je stari-novi bend. Originalno je nastao 1999. u Sremskoj Mitrovici i snimio par demoa, da bi se raspao početkom 2002. godine. Novu inkarnaciju je doživeo kada je pevač Žikica Milošević došao na ideju da u Novom Sadu okupi ekipu koja će starim pesmama dati novo ruho, ali i dodati nove pesme, nastale u međuvremenu. Muzički uticaji su čitav niz bendova od new wave, elektronike do indie-pop zvukova. Definišu svoj stil kao “elektro-rok”. Članovi benda su: Žikica Milošević (vokal), Kiril Bojko (ritam mašina, gitara), Vladimir Čudinov (a.k.a. Vovka, Airkid, Pixelboy, gitara) i Viktor Vinaji (bas). Bend peva na engleskom, a prvi EP “In Between Worlds” izašao je u januaru 2016. sa pet pesama. Tokom januara 2018. očekuje se izlazak albuma “A Memory of Fire” sa 13 pesama za Take It Or Leave It Records.

Karte za ovaj koncert koštaće 250 dinara. Kupovinom karata za svirke u CK13 podržavate bendove i nezavisnu muzičku scenu.

Podeli na:

facebook twitter